A funksionon vaji CBD për simptomat e menopauzës?

A funksionon vaji CBD për simptomat e menopauzës?

cannabidiol (CBD) është një kimikate që rrjedh nga bima e kanabisit. Vaji CBD mund të ndihmojë me disa simptoma të menopauzës.

CBD është një nga më shumë se 100 kanabinoide në bimën e kanabisit. Për dallim nga një kanabinoid më i famshëm, tetrahydrocannabinol (THC), CBD nuk prodhon një të lartë euforike. CBD është psikoaktive, që do të thotë se mund të ndikojë në gjendjen shpirtërore të një personi, por është jo i dobishëm.

Si çdo tranzicion natyror, menopauza mund të shkaktojë ndryshime të pakëndshme, duke përfshirë ndezjet e nxehta, shqetësimet e gjumit dhe ndërrimet e humorit. Studiuesit kanë shikuar shumë mjete bimore dhe natyrore për këto simptoma, dhe ata kanë arritur në rezultate të përziera.

Kohët e fundit, ka pasur shumë interes për përfitimet e mundshme të CBD, dhe disa hulumtime sugjerojnë se mund të lehtësojë simptoma të caktuara të menopauzës.

që tha, Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) nuk e ka aprovuar këtë përdorim të CBD. Deri më tani, përdorimet e vetme të aprovuara janë për trajtimin e dy formave të rralla të epilepsisë, me miratimin e dhënë në qershor 2018.

ndërsa CBD është bërë një trajtim alternative popullore, dhe disa njerëz mund ta shohin atë efektiv për simptomat e menopauzës , asnjë provë shkencore aktualisht nuk e mbështet këtë përdorim.

Si mund të ndikojë vaji i CBD në menopauzë?

Sistemi endocannabinoid është një koleksion i receptorëve qelizorë, të quajtur receptorë kanabinoid, në tru, organe të tjera dhe inde në të gjithë trupin.

Ky sistem luan një rol të rëndësishëm në menopauzë, dhe kanabisi dhe CBD ndikojnë në mënyrën se si funksionon. Në teori, kjo do të thotë që kanabisi dhe CBD mund të ndikojnë në efektet e menopauzës në trup.

Receptorët e kanabinoidit janë të përfshirë në:

 • Rregullimi i humorit
 • Funksionimi i sistemit imunitar
 • gjumi
 • memorja
 • Fertiliteti dhe riprodhimi
 • Rregullimi i temperaturës

Duke ndikuar në funksionin e sistemit endokannabinoid, kimikatet si CBD mund të ndihmojnë në trajtimin e këtyre kushteve.

Ka receptorë kanabinoid në të gjithë sistemin riprodhues të femrës, dhe menopauza duket se prish sistemin endokannabinoid. Për këto arsye, është e mundur që vaji i CBD mund të zvogëlojë disa simptoma të menopauzës.

Për më shumë informacion dhe burime mbi produktet CBD dhe CBD, ju lutemi vizitoni qendrën tonë të dedikuar.

Cilat simptoma të menopauzës mund të trajtojnë?

Asnjë studim nuk ka shikuar drejtpërdrejt efektet e CBD te njerëzit që përjetojnë menopauzë. Kjo do të thotë që studiuesit nuk janë të sigurt nëse funksionon apo është një mundësi e sigurt. Sidoqoftë, studime të ndryshme kanë testuar efektet e CBD në simptoma specifike në grupe të tjera të njerëzve. Për shembull, një përmbledhje e vitit 2020 arriti në përfundimin se CBD mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes kronike, përmirësimin e gjumit dhe zvogëlimin e inflamacionit. Ata vëzhguan këto efekte, megjithatë, te njerëzit me çështje specifike shëndetësore, jo në menopauzë. > Rreth kohës së menopauzës, dhe kjo mund të jetë për shkak të ndryshimit të hormoneve, simptomave të tjera të menopauzës, ose të dyve.

Studimet në kafshë, përfshirë një përmbledhje të vitit 2014 të hulumtimit përkatës tek minjtë, kanë zbuluar se CBD mund të zvogëlojë efektet e depresionit dhe ankthit.

Sidoqoftë, si autorët e një kujdesi për rishikimin e vitit 2020, ka pasur vetëm hulumtime shumë të kufizuara te njerëzit.

Ata vërejnë se ekzistojnë vetëm disa studime të rasteve në të cilat njerëzit individualë me histori depresioni kanë raportuar përmirësime pas marrjes së CBD.

Ata gjithashtu tregojnë për tekstin që është pjesë e paketimit të CBD të aprovuar nga FDA, të quajtur Epidiolex, i cili rendit depresionin dhe idenë e vetëvrasjes si efekte anësore të mundshme.

Lexoni më shumë rreth CBD dhe depresionit këtu.

shqetësimet e gjumit

Shumë njerëz raportojnë vështirësi në gjumë me cilësi gjatë menopauzës, dhe kjo çështje mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në jetën e përditshme.

Sipas rishikimit të vitit 2020 të përmendur më lart, endocannabinoids luajnë një rol në ciklin e zgjimit të gjumit. Kjo sugjeron që CBD mund të ndikojë në gjumë.

Studiuesit nxjerrin në pah disa studime të kufizuara mbi CBD dhe gjumin tek njerëzit. Rezultatet e këtyre sugjerojnë që doza më të larta të CBD mund të kenë një efekt qetësues. Prandaj, është e mundur që vaji i CBD mund të ndihmojë në trajtimin e shqetësimeve të gjumit në lidhje me menopauzën – por nuk ka prova të forta.

Lexoni më shumë rreth CBD dhe flini këtu.

Humbja e densitetit të kockave

Njerëzit fillojnë të humbasin masën e kockave pas menopauzës. Osteoporoza prek 1 në 4 femra të moshës 65 vjeç e lart.

Të kesh densitet të ulët të kockave mund të rrisë rrezikun e frakturave, kështu që është thelbësore të marrësh trajtim.

Një studim i vitit 2008 te kafshët zbuloi se CBD bashkëvepron me një receptor kanabinoid që mund të luajë një rol në humbjen e densitetit të kockave. Prandaj, CBD mund të jetë në gjendje të zvogëlojë shkallën e humbjes së densitetit të kockave që mund të ndodhë gjatë menopauzës. Sidoqoftë, kjo nuk është demonstruar tek njerëzit – asnjë hulumtim nuk ka treguar që CBD përmirëson humbjen e densitetit të kockave në lidhje me menopauzën.

Legaliteti

produkte të rrjedhura nga kërpi dhe kërp me një përmbajtje THC më pak se 0.3% janë të ligjshme nën projekt-ligjin e fermës 2018.

Sidoqoftë, statusi juridik i CBD dhe kanabinoideve të tjerë ndryshon sipas shtetit. Nëse një person në Sh.B.A po mendon të provojë CBD, ata mund të kontrollojnë ligjet e tyre lokale këtu.

Siguria dhe rreziqet

Njerëzit në përgjithësi tolerojnë mirë CBD, megjithëse mund të shkaktojë efekte anësore siç janë diarreja, nauze dhe përgjumje.

CBD gjithashtu mund të ketë efekte negative kur përzihet me ilaçe dhe shtesa të caktuara, veçanërisht ato që mund të bashkëveprojnë me grejpfrut.

Përveç kësaj, mund të ndërhyjë në mënyrën se si trupi metabolizon ose prish ilaçet.

Njerëzit mund të blejnë produkte CBD mbi banak. Sidoqoftë, këto produkte nuk kanë miratimin e FDA – ato nuk rregullohen nga FDA në të njëjtën mënyrë që janë ilaçet.

Kjo do të thotë se nuk është e mundur të dihet nëse produkti është i sigurt. Shumë produkte pa recetë pa këtë lloj rregullimi nuk përmbajnë përbërësit e listuar në etiketat e tyre. Për këto arsye, është veçanërisht e rëndësishme të bëni disa hulumtime dhe të gjeni një produkt cilësor.

Strategjitë dhe trajtimet e tjera

Siç thekson zyra në shëndetin e grave, të qëndrosh aktiv, të kesh higjenën e mirë të gjumit dhe gjetjen e mënyrave për të zvogëluar stresin mund të ndihmojë në lehtësimin e simptomave të menopauzës.

Ndërkohë, terapia e zëvendësimit të hormoneve mund të ndihmojë në mënyrë specifike lehtësimin e simptomave të tilla si ndezjet e nxehta, thatësia vaginale dhe ndryshimet e humorit.

Kushdo që mund të jetë duke përjetuar depresion ose ankth mund të përfitojë nga të folurit me një mjek ose një profesionist të shëndetit mendor për mbështetje.

Shumë njerëz kthehen në mjete juridike natyrale për simptomat e menopauzës, duke përfshirë:

 • Cohosh i zi
 • Tërfili i kuq
 • soje

Ndërsa disa zbulojnë se këto mjete juridike ofrojnë lehtësim, ato nuk janë trajtime të menopauzës së aprovuar nga FDA, dhe hulumtimet për efektivitetin e tyre kanë arritur në përfundime të përziera.

Përmbledhje

Aktualisht, shumë pak prova të besueshme sugjerojnë që vaji i CBD mund të ndihmojë në https://harmoniqhealth.com/al/hondrostrong/ lehtësimin e simptomave të menopauzës.

Studiuesit sapo kanë filluar të kuptojnë se si funksionon sistemi endocannabinoid dhe rolet që ai mund të luajë në aspekte të ndryshme të shëndetit.

Testimi i teorive për rolin e CBD në menopauzë do të kërkojë hulumtime të mëtejshme. Vetëm atëherë komuniteti mjekësor mund të përcaktojë nëse CBD Oil ka përfitime të lidhura me menopauzën.

A është CBD Legal? Projekt -ligji i fermës 2018 hoqi kërpin nga përkufizimi ligjor i marijuanës në Ligjin e Substancave të Kontrolluara. Kjo bëri që disa produkte CBD të rrjedhura nga kërp me më pak se 0.3 përqind THC federale të ligjshme. Sidoqoftë, produktet CBD që përmbajnë më shumë se 0.3 përqind THC ende bien nën përkufizimin ligjor të marihuanës, duke i bërë ato federale të paligjshme, por të ligjshme sipas disa ligjeve të shtetit. Sigurohuni që të kontrolloni ligjet e shtetit, veçanërisht kur udhëtoni. Gjithashtu, mbani në mend se FDA nuk ka aprovuar produkte CBD pa recetë, dhe disa produkte mund të etiketohen në mënyrë të pasaktë.

 • Alkooli / varësia / ilaçet e paligjshme
 • Mjekësia plotësuese / Mjekësia alternative
 • Marijuana / Cannabis / CBD
 • Cat 1
admin-chennai
No Comments
Posted in:
healthblog
All search results